ОБУКА

за усовршување на енергетски контролори - услови и пријава

Повеќе

GGF – Green for Growth Fund

Техничка поддршка за кредитната линија GGF – Green for Growth Fund

Повеќе

Завршени проекти

Погледнете ја листата на нашите завршени проекти!

Повеќе

Новости од Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

Новости

Регионална Конференција: Заштеда на енергија - Обработка на податоци

Регионална Конференција: Заштеда на енергија - Обработка на податоци

На 6ти јули 2017 година во Скопјесе одржа конференцијата „Заштеди на енергија - Обработка на податоци“, како дел од Хоризонт 2020 проектот мултЕЕ, организирана од МАЦЕФ, ГИЗ и Агенција за енергетика на Република Македонија. Конференцијата се организира во време кога енергетиката зазема најважно место во агендите на земјите во светот, а за Македонија има особено значење бидејќи таа на енергетската ефикасност  гледа како на ресурс и можност за намалување на зависноста од увоз на енергија.  „Особено важно е што на денешната конференција учествуваат претставници од неколку ЕУ земји и Македонија како единствен претставник од Западниот Балкан што соработуваат во изнаоѓање на[...]
ЕКОС - Соопштение за јавност 02.12.2016
Обука „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје“

Обука „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје“

Константин Димитров - Управување со енергија / Организација и препораки Јасминка Димитрова Капац - Системи за греење и ладење, можности за заштеда на енергија Саше Паневски - Обвивка на објектите, контрола и мерења Жарко Илиевски - Осветление, санитарна топла вода и обновливи извори на енергија[...]
Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје

Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје

Панел 1: Достигнувања во ЕЕ на Град Скопје Даниел Павлески, Град Скопје - Автоматизирано управување на сообраќајот во Скопје Даниел Стојковски, Град Скопје - Проект Скопје Вело-Град Акциски план 2014-2017 Драгица Костадиновска, СГГУ ГС Здравко Цветковски - Енергетска ефикасност на училишната зграда на СГГУ ГС „Здравко Цветковски“ Скопје Мевљан Таири, ЈСП Скопје - Тековни активности и планирани проекти за подобрување на енергетската ефикасност Огнен Димитров, Град Скопје - Придобивки од гасификација на Град Скопје, енергетски ефикасни фасади, електрични возила и субвенција на печките за пелети Жарко Илиевски, МАЦЕФ - Придобивки од проектот „Намалување на користењето на енергијата и менување на навиките“ (REACH) Панел 2: Енергетски ефикасни општини[...]
Конференција „Улично осветлување – стекнати знаења и резултати“, проект Стреетлигхт–ЕПЦ

Конференција „Улично осветлување – стекнати знаења и резултати“, проект Стреетлигхт–ЕПЦ

Конференцијата ќе се одржи на 04-ти октомври 2016 година во Салата на Советот на Град Скопје, воедно претставува втора конференција во рамки на проектот „Договори за гарантирање на енергетски карактеристики во улично осветлување“ (Streetlight-EPC) – финансиран од програмата Интелигентна Енергија Европа (Intelligent Energy Europe). На конференцијата се поканети градоначалниците од сите 80 општини од Република Македонија, финансиски институции и приватни компании кои произведуваат, увезуваат и дистрибуираат опрема и светилки за улично осветлување и вршат одржување на истата. Целта на конференцијата е да се презентираат стекнатите знаење и постигнатите резултати во изминатиот период врз база на направените истражувања за воспоставување на пазар во[...]
< 2017 >
July
MTuWThFSS
     12
3456
 • Заштеди на енергија – Обработка на податоци / Energy Savings Data Management

  All day
  06-07-2017

  Bul. 8-mi Septemvri br.15, Skopje

  Bul. 8-mi Septemvri br.15, Skopje

  TimeTopicSpeakerMethodNote
  09:00 – 09:30Registration of participants
  Opening of the conference
  10:00 – 10:30Greeting speechesProf. d-r Kocho Angjushev, Government of the Republic of Macedonia

  Мр Srgjan Kerim, President of the 62nd General Assembly of the UN, Special Envoy of the former UN Secretary General on Climate Change

  Mr Samuel Žbogar, Head of the Delegation of the European Union in the Republic of Macedonia

   

  Mr/Ms. _____Representative from German Embassy

   

  TBC

   

  Confirmed

   

   

  TBC                   

   

   

   

  TBC

   

  Working session 1: Development of energy policy
  10:30 – 10:45EU Energy Policy Development DirectionMr/Ms. _______, EU DG EnergyPPTTBC
  10:45 – 11:00NEEAP and quality of input dataMr. Borko Raičević, Energy CommunityPPTConfirmed
  11:00 – 11:15Coffee Break
  11:15 – 11:30multEE project Objectives and AchievementsMrs. Berina Delalic’, Deputy Project coordinator, GIZPPTConfirmed
  11:30 – 11:50MVP Platform opportunitiesProf. d-r Armin Teskeredžić, Mechnical Engineering Faculty Sarajevo, B&HPPTConfirmed
  11:50 – 12:10Extended use of MVP PlatformMr. Josip Kobeščak, SMiV Administrator, CEI, CroatiaPPTConfirmed
  12:10 – 12:30Q&A
  12:30 – 13:30Launch Break
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
< 2017 >
July
MTuWThFSS
     12
3456
 • Заштеди на енергија – Обработка на податоци / Energy Savings Data Management

  All day
  06-07-2017

  Bul. 8-mi Septemvri br.15, Skopje

  Bul. 8-mi Septemvri br.15, Skopje

  TimeTopicSpeakerMethodNote
  09:00 – 09:30Registration of participants
  Opening of the conference
  10:00 – 10:30Greeting speechesProf. d-r Kocho Angjushev, Government of the Republic of Macedonia

  Мр Srgjan Kerim, President of the 62nd General Assembly of the UN, Special Envoy of the former UN Secretary General on Climate Change

  Mr Samuel Žbogar, Head of the Delegation of the European Union in the Republic of Macedonia

   

  Mr/Ms. _____Representative from German Embassy

   

  TBC

   

  Confirmed

   

   

  TBC                   

   

   

   

  TBC

   

  Working session 1: Development of energy policy
  10:30 – 10:45EU Energy Policy Development DirectionMr/Ms. _______, EU DG EnergyPPTTBC
  10:45 – 11:00NEEAP and quality of input dataMr. Borko Raičević, Energy CommunityPPTConfirmed
  11:00 – 11:15Coffee Break
  11:15 – 11:30multEE project Objectives and AchievementsMrs. Berina Delalic’, Deputy Project coordinator, GIZPPTConfirmed
  11:30 – 11:50MVP Platform opportunitiesProf. d-r Armin Teskeredžić, Mechnical Engineering Faculty Sarajevo, B&HPPTConfirmed
  11:50 – 12:10Extended use of MVP PlatformMr. Josip Kobeščak, SMiV Administrator, CEI, CroatiaPPTConfirmed
  12:10 – 12:30Q&A
  12:30 – 13:30Launch Break
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Партнери: