ОБУКА

за усовршување на енергетски контролори - услови и пријава

Повеќе

GGF – Green for Growth Fund

Техничка поддршка за кредитната линија GGF – Green for Growth Fund

Повеќе

Завршени проекти

Погледнете ја листата на нашите завршени проекти!

Повеќе

Новости од Facebook

1 month ago

MACEF

ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ- ЕНЕРГЕТСКА ИДНИНА НА МАКЕДОНИЈА.
Во организација на порталот Плусинфо, се одржа дискусија на горната тема со учество на проф. д-р Константин Димитров, д-р Димитар Хаџимишев, М-р Горан Паунов и м-р Сашо Генчев.
На почетокот на дискусијата го поставив прашањето: Дали на Македонија и е потребна енергија од обновливи извори, имаат ли граѓаните некаква придобивка, со која динамика треба да се градат, колкава е усогласеност на стратегиските документи со одредбите од нацрт Законот за енергетика, кој да биде сопственик на постројките, затоа што ТРОШОЦИТЕ ГИ ПЛАЌААТ ГРАЃАНИТЕ.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

MACEF

Како успешно да се пренесе законодавството на ЕУ во енергетскиот сектор?
На 14 март, во просториите на ЕУ, четири НО организираа дискусија за значењето на новиот Закон за енергетика во Македонија.
Со учество на Г-ѓа Вирве Вимпари (ЕУ делегација), г-ѓа Невена смилевска, г-ѓа Диана Жупаноска и проф. д-р Константин Димитров, како панелисти, се разви дискусија во која учествуваа претставници на Владата на РМ, Министерството за економија, Регулаторната комисија за енергетика, претставникот на Енергетската заедница во Македонија и други учесници во енергетскиот сектор.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Новости

Регионална Конференција: Заштеда на енергија - Обработка на податоци

Регионална Конференција: Заштеда на енергија - Обработка на податоци

На 6ти јули 2017 година во Скопјесе одржа конференцијата „Заштеди на енергија - Обработка на податоци“, како дел од Хоризонт 2020 проектот мултЕЕ, организирана од МАЦЕФ, ГИЗ и Агенција за енергетика на Република Македонија. Конференцијата се организира во време кога енергетиката зазема најважно место во агендите на земјите во светот, а за Македонија има особено значење бидејќи таа на енергетската ефикасност  гледа како на ресурс и можност за намалување на зависноста од увоз на енергија.  „Особено важно е што на денешната конференција учествуваат претставници од неколку ЕУ земји и Македонија како единствен претставник од Западниот Балкан што соработуваат во изнаоѓање на[...]
ЕКОС - Соопштение за јавност 02.12.2016
Обука „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје“

Обука „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје“

Константин Димитров - Управување со енергија / Организација и препораки Јасминка Димитрова Капац - Системи за греење и ладење, можности за заштеда на енергија Саше Паневски - Обвивка на објектите, контрола и мерења Жарко Илиевски - Осветление, санитарна топла вода и обновливи извори на енергија[...]
Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје

Конференција „Денови на енергетска ефикасност на Град Скопје

Панел 1: Достигнувања во ЕЕ на Град Скопје Даниел Павлески, Град Скопје - Автоматизирано управување на сообраќајот во Скопје Даниел Стојковски, Град Скопје - Проект Скопје Вело-Град Акциски план 2014-2017 Драгица Костадиновска, СГГУ ГС Здравко Цветковски - Енергетска ефикасност на училишната зграда на СГГУ ГС „Здравко Цветковски“ Скопје Мевљан Таири, ЈСП Скопје - Тековни активности и планирани проекти за подобрување на енергетската ефикасност Огнен Димитров, Град Скопје - Придобивки од гасификација на Град Скопје, енергетски ефикасни фасади, електрични возила и субвенција на печките за пелети Жарко Илиевски, МАЦЕФ - Придобивки од проектот „Намалување на користењето на енергијата и менување на навиките“ (REACH) Панел 2: Енергетски ефикасни општини[...]
Конференција „Улично осветлување – стекнати знаења и резултати“, проект Стреетлигхт–ЕПЦ

Конференција „Улично осветлување – стекнати знаења и резултати“, проект Стреетлигхт–ЕПЦ

Конференцијата ќе се одржи на 04-ти октомври 2016 година во Салата на Советот на Град Скопје, воедно претставува втора конференција во рамки на проектот „Договори за гарантирање на енергетски карактеристики во улично осветлување“ (Streetlight-EPC) – финансиран од програмата Интелигентна Енергија Европа (Intelligent Energy Europe). На конференцијата се поканети градоначалниците од сите 80 општини од Република Македонија, финансиски институции и приватни компании кои произведуваат, увезуваат и дистрибуираат опрема и светилки за улично осветлување и вршат одржување на истата. Целта на конференцијата е да се презентираат стекнатите знаење и постигнатите резултати во изминатиот период врз база на направените истражувања за воспоставување на пазар во[...]
< 2019 >
April
MTuWThFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
< 2019 >
April
MTuWThFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Партнери: