Изработка на програма за енергетска ефикасност на Град Скопје

Целта на овој проект е изработка на три годишна програма за енергетска ефикасност на Град Скопје за периодот од 2018 до 2020 година. Програмата вклучува 41 објект (образовни институции, јавни и културни институции, возен парк, јавно осветлување) и ќе даде план за реконструкција на истите. Проектот се очекува да заврши во декември 2017 година.

GGF – Green for Growth Fund

Голем дел од вашиот профит отпаѓа на трошоци за енергија? Одговорот е во GGF – Green for Growth Fund! Искористете ја можноста и направете добар потег за вашиот бизнис, заштедете пари, намалете емисија на CO2 гасови и природата ќе ви биде благодарна! Од неодамна на пазарот во Македонија достапни се Еко кредит… за физички лица […]

GGF – Green for Growth Fund! Зелените ЕКО и ЕКО плус кредитите на Халкбанк

Во месец август соработката помеѓу МАЦЕФ и ХАЛКБАНКА, во однос на реализација на ГГФ Проектот во Република Македонија, продолжи со истиот интензитет како и во изминатиот период. На 11.08.2015 претставници од МАЦЕФ и ХАЛКБАНК беа на информативен состанок во фабриката Благој Ѓорев во Велес, со цел утврдување на можноста за искористување на поволностите кои ги […]